SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Les so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZdavPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). 

S spletno stranjo in spletno trgovino Lesotrg, ki se nahaja na povezavi https://lesotrg.si (v nadaljevanju: Spletna stran Lesotrg) upravlja podjetje Lesotrg d.o.o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: Podjetje Lesotrg). 

Podatki o podjetju:

 • Lesotrg d.o.o.
 • Partizanska cesta 31
 • 2230 Lenart
 • ID za DDV: SI93423306
 • Davčni zavezanec: DA
 • Matična številka: 5384664000
 • E-mail: lesotrg@siol.net

V nadaljevanju: Lesotrg.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani Lesotrg, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. 

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da razume, sprejema in se strinja z vsemi določili teh splošnih pogojev poslovanja in politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. 

Ti splošni pogoji poslovanja, kot tudi politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremenita ali dopolnita brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami. 

Definiranje pojmov

Ponudnik je podjetje Lesotrg d.o.o., Partizanska cesta 31, Lenart v Slovenskih goricah, ki upravlja s spletno stranjo https://lesotrg.si (v nadaljevanju Spletna stran Lesotrg)

Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in spletno trgovino, ki deluje na zgornji povezavi.

Spletna stran Lesotrg je spletni katalog namenjen predstavitvi ponudbe v trgovinah podjetja Lesotrg d.o.o. Ponudba, ki jo podjetje Lesotrg d.o.o. predstavlja na svoji spletni strani je informativne narave. 

Uporaba spletnega mesta

Uporaba Spletne strani Lesotrg je pogojena s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju.

Z uporabo spletnega mesta vsak uporabnik:

 • izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe;
 • se obvezuje, da bo spletno mesto uporabljal na zakonit način;
 • se obvezuje, da storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja katere koli vsebine in/ali oglasa, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • odgovarja za poznavanje in spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije, ki se nanaša na uporabo Spletne strani Lesotrg;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranjeval ali posredoval celih ali delov vsebine Spletne strani Lesotrg ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev ali njegovi programski ter strojni opremi.

Dostopnost informacij

Podjetje Lesotrg se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • funkcionalnost, vključno z veljavnimi ukrepi za tehnično zaščito digitalne vsebine, kadar je to primerno,
 • informacijo o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo, s katero je podjetje seznanjeno oziroma bi moralo biti seznanjeno,
 • stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva, če se razlikuje od osnovne tarife,
 • obstoju kodeksov ravnanja in dostopnosti do morebitnih kodeksov ravnanja,

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Podjetje Lesotrg zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi. 

Komunikacija

Podjetje Lesotrg bo v stik stopila z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Podjetje Lesotrg izrecno spoštovala. 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Pravno obvestilo

Spletna stran Lesotrg in vsi podatki na njej, kot npr. slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja. 

Omejitev odgovornosti

Podjetje Lesotrg se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih Podjetje Lesotrg ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Podjetje Lesotrg kupca obvestila o spremembah ter mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka. 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav ter vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. 

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. 

Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani. 

Pritožbe in spori

Podjetje Lesotrg spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

Pritožba se odda preko e-naslova: lesotrg@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje Lesotrg bo v petih delovnih dneh potrdila, da je pritožbo prejela, kupcu sporočila časovno obdobje obravnave ter ga vseskozi obveščala o poteku postopka. 

Podjetje Lesotrg se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Podjetje Lesotrg prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po poslovnem naslovu podjetja WPM.. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov (v skladu z 32. členom ZlsRPS)

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Podjetje Lesotrg, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

Spremembe

Ponudnik lahko obstoječe splošne pogoje spremeni brez predhodnega obvestila. Uporabnik se zavezuje, da bo preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili.

V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletne strani Lesotrg. Z vstopom na spletno mesto potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinjate.

Informacija o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo

Spletno mesto https://lesotrg.si je izdelano na WordPress platformi ( WordPress™ 5.9.1). Čas nalaganja strani v povprečju znaša 3 sekunde. Spletno mesto je združljivo s sodobnimi spletnimi brskalniki Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari, Edge, Android Browser, Opera, IOS, Maxthon in podobnimi sistemi. Delovanje je preverjeno nemoteno v sodobnih omrežjih Telekom Slovenije, t-2 network, Siol, Amis, Telemach in ostalimi ponudniki z ustrezno in primerljivo tehnično opremo. 

Objavljeni splošni pogoji se uporabljajo od dne 10. 1. 2024.